DO: Ycoden Daute Isora
Variety: 100 % Malvasía Aromatic
Winemaking: late Harvest. Over-ripened on the vine. Fermentation in stainless steel. Ageing for 3 months in French oak barrels on lees.
Parameters Oenological: 15% vol; A. T.=5,9 gr H2T/l ; PH=3,6; Az. Reducing65 gr/l
Services and suggestions for food pairing: Service 8ºC and food pairings with aperitif, foie gras, cheeses, desserts, cup desktop.
TASTING NOTE
Visual phase: straw Yellow, clean and bright.
Olfactory phase: high aromatic Intensity, dried apricots, orange peel, bitter, floral.
Palate: very balanced and persistent.
AWARDS:
- Desde el año 2009, Bodegas Viñátigo no participa en concursos
- The Internacional Win&Spirit Competición 2007. Medalla de Bronce Viñátigo Malvasía Clásico 2005.
- Vinales Internationales Paris 2005. Medalla de Plata Viñátigo Malvasía Clásico 2003.
- Vinales Internationales Paris 2004. Medalla de Plata Viñátigo Malvasía Clásico 2002.
- Vinales Internationales Paris 2003. Medalla de Bronce Viñátigo Malvasía Clásico 2001.
- Vinales Internationales Paris 2002. Medalla de Plata Viñátigo Malvasía Clásico 2000.
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